Dołącz do czytelników
Brak wyników

Kalendarium

8 czerwca 2020

NR 2 (Kwiecień 2020)

II edycja Business Restaurant Academy w restauracjach Garden City w Poznaniu!

0 123

Po raz drugi zorganizowaliśmy profesjonalną konferencję warsztatową Business Restaurant Academy dla szefów kuchni i menedżerów restauracji. Wydarzenie odbyło się w dniach 2–3 marca w restauracjach Garden City w Poznaniu. Na uczestników czekały merytoryczne prelekcje, moderowane debaty, pokazy live cooking i praktyczne warsztaty pod okiem najlepszych specjalistów z branży HoReCa.

Business Restaurant Academy to wydarzenie skierowane zarówno do menedżerów restauracji, jak i szefów kuchni – wszystkie prelekcje przygotowywane są w taki sposób, aby inspirować i dawać konkretne, łatwe do wdrożenia rozwiązania, które usprawnią działanie nie tylko kuchni, ale całego biznesu restauracyjnego. W 2019 r. odbyła się pierwsza edycja konferencji, która zakończyła się sukcesem. Przepełnieni pozytywną energią i chęciami do podjęcia kolejnych działań zaczęliśmy pracować nad drugą edycją Business Restaurant Academy. 

Tym razem spotkaliśmy się w wyjątkowym miejscu, jakim są restauracje Garden City w Poznaniu. Pięć designerskich restauracji na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, które usytuowane są tuż obok Dworca Głównego w Poznaniu. Restauracje klasy premium łączą wykwintną kuchnię z nowoczesnym designem. Każde wnętrze powstało w odmiennej stylistyce i w subtelny sposób nawiązuje do smaków.

Rozbudowana infrastruktura i zaplecze techniczne pozwalają na stworzenie idealnych warunków, np. do prowadzenia prezentacji czy szkolenia.

Program konferencji podobnie jak przy poprzedniej edycji podzielony został na dwa sprofilowane dni: pierwszego dnia merytoryczne prelekcje oraz panele dyskusyjne, drugiego – warsztaty tematyczne w kameralnych grupach – osobne dla menedżerów, osobne dla szefów kuchni. Jednak od początku! 2 marca pracowaliśmy od rana, by o godzinie 9.00 zakończyć rejestrację i powitać wszystkich przybyłych uczestników.

Prelekcje, debaty, pokaz live cooking

II edycję Business Restaurant Academy otworzyli Bartosz Wróblewski, Szef Pionu HoReCa, i Monika Cichowska, redaktor naczelna „Biznes Restauracje & Catering”. Po przywitaniu gości, podziękowaniu prelegentom i partnerom rolę gospodarza przejął Tomasz Purol, szef kuchni w restauracji Blow Up Hall 5050 w Poznaniu. W tym miejscu jeszcze raz pragniemy podziękować Tomaszowi, że zgodził się poprowadzić konferencję. W tej roli nie ma sobie równych!

Tomasz Purol zaprosił uczestników na pierwszą prelekcję pt. „Eventy kulinarne jako promocja szefa kuchni i restauracji”. Kulinarny Puchar Polski i Bocuse d’Or to zdecydowanie najbardziej prestiżowe konkursy dla branży gastronomicznej w Polsce. Już sam udział w nich jest ogromnym wyróżnieniem dla szefa kuchni i restauracji, którą reprezentuje. Do poprowadzenia prelekcji poprosiliśmy organizatorów tych dwóch konkursów kulinarnych. Swoją wiedzą i doświadczeniem podzieli się więc Agnieszka Glamowska, dyrektor Projektów Polagra Gastro i Kulinarny Puchar Polski, oraz Jacek Krawczyk, prezes zarządu Bocuse d’Or Poland.

Następnie odbyła się pierwsza debata ekspercka „Konkursy kulinarne – dlaczego warto brać w nich udział?”. Zaprosiliśmy do niej grono wybitnych specjalistów z branży HoReCa: Joannę Ochniak, ekspertkę w dziedzinie marketingu w gastronomii; Macieja Majewskiego, szefa kuchni La Brasserie Moderne w Sofitel Warsaw Victo...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy