Dołącz do czytelników
Brak wyników

Aktualności , Nowości

26 stycznia 2021

Wyjątkowe doznania smakowe: nowy VarioSmoker od Rational

65

W USA to tradycja, w Europie zdobywa coraz więcej zwolenników: wędzenie. Starożytna, ale złożona metoda konserwowania żywności i wydobywania nowych smaków. Dzięki inteligentnemu sprzętowi kuchennemu wędzenie jest dziś znacznie łatwiejsze i bardziej niezawodne. Na przykład z nowym VarioSmoker firmy Rational, który został opracowany dla nowego urządzenia konwekcyjno-parowego iCombi Pro.

VarioSmoker jest po prostu podłączony do systemu gotowania przez USB, uruchamiany za pomocą włącznika / wyłącznika i sterowany za pomocą inteligentnych ścieżek gotowania. Rezultat: żywność z indywidualnym akcentem.

- Ryby, mięso i warzywa są gotowane i wędzone jednocześnie w VarioSmoker. I mają wyjątkowy smak - mówi Daniel Sielicki, Regional Corporate Chef w Rational.

Aby maksymalnie ułatwić użytkownikowi działanie i zapewnić sukces, po podłączeniu VarioSmoker do iCombi Pro, ścieżki gotowania są wyświetlane w iCookingSuite, inteligencji gotowania pieca konwekcyjno-parowego. Na intensywność i smak produktów można zawsze mieć wpływ, wybierając poszczególne etapy przed wędzeniem.

Wszystkie popularne materiały do ​​wędzenia, takie jak wióry drzewne lub pelet, można umieścić w pudełku do palenia. Aromat i intensywność są określane poprzez połączenie różnych materiałów wędzarniczych, temperatury pieczenia w komorze i przygotowania surowców. Następnie iCombi Pro bierze na siebie odpowiedzialność za indywidualny, pożądany rezultat. Dba również o mycie za pomocą iCareSystem, inteligentnego programu, który usuwa wszelkie ślady, w tym intensywny zapach wędzenia.

Po użyciu pojemnik wędzarniczy można zawiesić na dostarczonym uchwycie. Ponadto uchwyt można zamocować na odpowiedniej wysokości. VarioSmoker może być również używany we wszystkich urządzeniach konwekcyjno-parowych Rational wyprodukowanych od 1997 r., ale w trybie ręcznym. To rozwiązanie z pewnością przekonuje zarówno szefów kuchni, jak i gości.

Przypisy