Dołącz do czytelników
Brak wyników

Strefa managera

8 czerwca 2020

NR 5 (Październik 2019)

Wydajny, oszczędny, prosty w obsłudze – jaki powinien być ekspres do kawy?

0 72

Dobra kawa to podstawa każdej restauracji, hotelu czy wydarzeń cateringowych. To przy niej często tworzą się niepowtarzalne pomysły czy zapadają ważne decyzje biznesowe. Polskie społeczeństwo z roku na rok coraz bardziej docenia dobrą, aromatyczną kawę i zdecydowanie podnosi swoją wiedzę na jej temat. Stojąc przed wyborem zakupu ekspresu do swojego lokalu, warto zwrócić uwagę na kilka ważnych aspektów.

Przede wszystkim należy odpowiedzieć sobie na pytanie, czy właściciel ma środki i możliwości, by przeszkolić pracowników z obsługi profesjonalnych ekspresów kolbowych. Bez odpowiedniej wiedzy pracownicy nie będą w stanie przygotować aromatycznej kawy, niczym od baristy. Wygodnym ułatwieniem będzie zatem zakup automatycznego ekspresu do kawy, który nie wymaga od pracownika wcześniejszego przygotowania – jego obsługa jest zdecydowanie prostsza i ogranicza się bardziej do jego codziennej pielęgnacji i konserwacji. 

Zaprojektowane w duchu prostoty obsługi – ekspresy automatyczne mogą być używane zarówno przez pracowników, jak i samych klientów, np. podczas konferencji odbywającej się w hotelu. Ciekawą propozycją, idealną do przestrzeni samoobsługowych, cateringów, stołówki czy przestrzeni biurowych będzie najnowszy model szwajcarskiej firmy JURA – X10. Zachwyca on wszechstronnością, łatwością obsługi oraz wydajnością, czyli parametrami niezbędnymi w każdym lokalu usługowym. 

Profesjonalny ceramiczny młynek Aroma G3 bez problemu poradzi sobie z przygotowaniem do 100 filiżanek dziennie. Urządzenie wyposażone jest w pojemny zbiornik na wodę i ziarna, dzięki czemu nie wymaga nieustannego zaangażowania pracownika. Dodatkowo istnieje możliwość stałego podłączenia wod...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy