Dołącz do czytelników
Brak wyników

Wielkie gastronomiczne święto po raz czwarty!

Artykuł | 27 maja 2020 | NR 3
0 87

#RentownaRestauracja to jedyna okazja do obserwowania mistrzów kuchni na żywo – posłuchania ich rad, sugestii i wskazówek. Przyjedź i zainspiruj się od najlepszych, biorąc udział w wyjątkowych pokazach live cookingowych. Patryk Dziamski, Tomasz Jakubiak i Paweł Mieszała – m.in. z tymi szefami kuchni spotkasz się 24 września w Warszawie.

Nazwa konferencji: IV Ogólnopolska Konferencja Menedżerów Restauracji 
i Szefów Kuchni
Data: 24 września 2018
Miejsce: Hotel Sofitel Warsaw Victoria
Zapisy: www.rentownarestauracja.pl/

 

IV Ogólnopolska Konferencja Menedżerów Restauracji i Szefów Kuchni odbędzie się 24 września w hotelu Sofitel Warsaw Victoria. Zmiana terminu wydarzenia spowodowana jest licznymi zgłoszeniami osób, które chciałyby wziąć udział w konferencji i prosiły o jej przesunięcie. Okazało się bowiem, że czerwiec nie jest najlepszym momentem w branży gastronomicznej na całodzienne szkolenie. Chcąc, by jak najwięcej uczestników mogło wziąć udział w „Rentownej Restauracji”, podjęliśmy decyzję o zorganizowaniu spotkania we wrześniu. Program konferencji pozostaje bez zmian, możemy jednak uchylić rąbka tajemnicy i przedstawić pierwszych prelegentów i szefów kuchni.

Po raz kolejny będzie z nami Patryk Dziamski z Dziamski Concept Rest, który w profesjonalny sposób podzieli się wiedzą z zakresu planowania i prowadzenia restauracji. To właśnie doświadczony Juror L’Art de la cuisine Martell 2016 i uczestnik czwartej edycji programu „TOP CHEF Polska” sprawi, że spojrzysz na swoją restaurację z zupełnie nowej perspektywy. Patryk Dziamski poprowadzi panel specjalny, w którym krok po kroku pokaże, jak profesjonalnie przeprowadzić audyt każdej restauracji. Pod okiem eksperta przyjrzysz się swoim wydatkom, a także poznasz najczęstsze błędy menedżerów w trakcie negocjacji cen z kontrahentami, które wpływają na jakość serwowanych dań. Nauczysz się skutecznie analizować rynek i działania swojej konkurencji. Dzięki temu utrzymasz wysoką pozycję w branży i będziesz na bieżąco z potrzebami swoich gości. Ponadto poznasz tajniki budowania karty dań w różnych typach restauracji i będziesz mógł sprawić, że karta będzie zachęcać do składania zamówień i w pełni odda charakter lokalu.
„Rentowną Restaurację” wyróżnia live cooking, czyli wyjątkowa okazja, aby przyjrzeć się pracy doświadczonych kucharzy, którzy będą gotować na żywo, na Twoich oczach. Posmakujesz potraw, które przygotują najlepsi kucharze w Polsce, poznasz ich kulinarne sztuczki i będziesz mógł zadawać im pytania w trakcie pracy. Kogo zobaczycie podczas sesji live cooking? Tomasza Jakubiaka, kucharza i dziennikarza kulinarnego, który w popularnym programie „Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+ przekonywał do korzystania z rodzimych, regionalnych produktów. Wcześniej związany był z telewizją śniadaniową „Dzień Dobry TVN” oraz gościnnie pojawiał się w programie „Pytanie na śniadanie”. Niejednokrotnie prowadził audycje radiowe w Antyradiu i Programie 4 Polskiego Radia, nie mówiąc już o licznych felietonach kulinarnych w czasopiśmie „Moje gotowani...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy