Dołącz do czytelników
Brak wyników

Team Poland – przygotowania do europejskich finałów Bocuse d’Or

Artykuł | 27 maja 2020 | NR 2
100

Przebrzmiały już echa Finału Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018, wielkiego wydarzenia kulinarnego, podczas którego wyłoniono zwycięzcę, a tym samym reprezentanta Polski w europejskich finałach Bocuse d’Or w Turynie.

Eliminacje na poziomie krajowym wzbudziły wielkie emocje, ale dopiero to, co przed nami, z pewnością wywoła ogromne, pozytywne poruszenie wśród szefów kuchni i całej polskiej gastronomii. Nad przygotowaniami do Turynu pracuje ekipa profesjonalistów, którzy zostali powołani do polskiego zespołu. Naszego kandydata Dawida Szkudlarka i jego pomocnika Macieja Pisarka wspierają wiedzą i doświadczeniem: Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk oraz Łukasz Konik, którzy występują w roli trenerów.

Zostało niespełna dwa miesiące do rozgrywki europejskiej na piemonckiej ziemi. Dlatego spotkania merytoryczne, na których Team Poland wypracował wspólnie koncepcję obu dań na Turyn, szefowie mają już za sobą. Teraz przed naszym kandydatem niezliczona ilość godzin treningów, by zaprezentować siebie oraz Polskę jak najlepiej...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy