Dołącz do czytelników
Brak wyników

Poradnik cukiernika

19 listopada 2020

NR 4 (Październik 2020)

Tartoletka pomarańczowo-kawowa

50

SKŁADNIKI

Sable kakaowe

• 90 g masła

• 50 g cukru pudru

• 40 g mąki migdałowej

• 160 g mąki pszennej

• 40 g kakao van houten

• 35 g jaj

Crunch pomarańczowy

• 300 g białej czekolady rozpuszczonej

• 175 g prażynek pailette feuilletine

• 25 g liofilizowanych skórek

z pomarańczy

• 100 g oliwy z oliwek

• 3 krople aromatu dzikiej pomarańczy (opcjonalnie)

Genache pomarańczowy

• 60 g śmietanki 33 %

• 150 g mlecznej czekolady

• Skórka z połowy pomarańczy

• 10 g soku z yuzu

• 10 g masła kakaowego

• 0,3 g xantany

Mus kawowy

• 160 g śmiet...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy