Dołącz do czytelników
Brak wyników

Przepisy

17 kwietnia 2020

Szparagi / jajko poche / młode ziemniaki / regionalna śmietana / ogórek

53
Przepis przygotował szef kuchni Dawid Łagowski, właściciel Manufaktura Łagowski. Fot. archiwum Dawida Łagowskiego

SKŁADNIKI

·       szparagi 200 g

·       młode ziemniaki 100 g

·       jajko 2 szt.

·       ogórek 60 g

·       masło 40 g

·       śmietana 20% 20 ml

·       jogurt 40 ml

·       sól 6 g

·       koper 2 g

·       pieprz 6 g

·       ocet 30 ml

·       cukier trzcinowy 6 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Myjemy szparagi i odcinamy końcówki – ok. 2 cm. Ja zielonych szparagów nie obieram. Szparagi układamy na rozgrzanej...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy