Dołącz do czytelników
Brak wyników

Aktualności

2 lutego 2021

Schronisko Smaków Magda Gessler zmienia się w Restauracja Schronisko Bukowina

55

1 lutego 2021 Schronisko Smaków Magda Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej – skończyło współpracę z Magdą Gessler.

Schronisko Smaków to jeden z największych lokali gastronomicznych na Podhalu. Został otwarty w grudniu 2015 roku. Należy do lokalnego przedsiębiorcy Łukasza Zadylaka. Od samego początku restauracja współpracowała z Magdą Gessler na zasadzie umowy o współpracy.

– Pani Magda służyła mi wsparciem w kwestiach kulinarnych i wystroju wnętrz – mówi Łukasz Zadylak, właściciel Schroniska Smaków. – Bardzo cenię tę współpracę i wiem, że gdyby nie Pani Magda, nie byłbym tam, gdzie jestem teraz - przyznaje właściciel. – Pani Magda ma niesamowite wyczucie smaku i stylu. Do dzisiaj wspominam sytuację, gdy pięć lat temu dostaliśmy na testing kilka produktów. Pani Magda potrafiła wskazać, kiedy zostały wyjęte z lodówki i koło czego leżały. To jest niesamowite – dodaje.

Schronisko Smaków obsługuje Gości na trzech poziomach i dwóch tarasach. Restauracja specjalizuje się w daniach kuchni polskiej z najlepszymi akcentami kuchni europejskiej. – Menu opieram na wielu lokalnych składnikach, które uzupełniamy o produkty najwyższej jakości sprowadzane z różnych zakątków świata – wyjaśnia Hubert Fudalewicz, szef kuchni Schroniska Smaków. Mięso do burgerów sprowadzane jest bezpośrednio ze Stanów Zjednoczonych, parmezan do nadziewania polędwiczek – flagowego dania Schroniska – przyjeżdża z Neapolu; a chorizo z Hiszpanii. W lokalne produkty restaurację zaopatrują dostawcy z powiatu tatrzańskiego i nowotarskiego, ale i innych zakątków Polski. Schronisko sprowadza na przykład jagnięcinę, aż z Bieszczad, a ogórki kiszone z odległego o 600 km Kołobrzegu.

Po ponad pięciu latach współpracy właściciel podjął decyzję, że należy pójść własną drogą i zacząć budować nową markę, bez udziału Magdy Gessler. Łukasz Za...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy