Dołącz do czytelników
Brak wyników

Strefa chefa

19 listopada 2020

NR 3 (Lipiec 2020)

SAŁATKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM

0 123

SKŁADNIKI

• 1 sałata rzymska

• 1 czerwona cykoria

• po 1 czerwonym i żółtym buraku

• 1 kalarepa

• 6 rzodkiewek

• 8 białych szparagów

• kilka krążków szalotek piklowanych

• kilka krążków marchewki piklowanej

• kilka marynowanych pomidorków koktajlowych

• 100 ml winegretu

• 200 g wędzonego twarogu

• listki estragonu, koperku, trybuli i jadalne bratki do dekoracji

SZALOTKI W CZERWONYM WINIE

• 200 g szalotek

• 100 ml octu z czerwonego wina

• 200 ml wytrawnego czerwonego wina

• 60 g brązowego cukru

• 5 liści laurowych

• 10 ziaren pieprzu

• 10 ziaren ziela angielskiego

• 8 g soli

KRĄŻKI MARCHEWKI PIKLOWANEJ

• 1 kg marchewki

• 100 g szalotek

• 5 ząbków czosnku

• 400 ml wody

• 150 ml octu z białego wina

• 150 g miodu

• 20 g soli

• po 10 ziaren ziela angielskiego i pieprzu

• 3 liście laurowe

• 5 gałązek tymianku

• po 3 g gorczycy i kuminu

MARYNOWANE POMIDORKI

...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy