Dołącz do czytelników
Brak wyników

Strefa chefa

19 listopada 2020

NR 4 (Październik 2020)

Pstrąg marynowany w burakach

0 143

SKŁADNIKI

• Pstrąg 1 szt.

• Sok z buraka 500 ml

• 200 g soli

• 200 g cukru

• Starte skórki z cytryny/limonki/ /pomarańczy

Remulada z selera z majonezem chrzanowym

• Seler 1 duży

• Sól 1 łyżka

Majonez

• Sok z chrzanu 50 ml

• 20 ml octu

• 3 żółtka

• 300 ml oleju

• 1 łyżka musztardy ostrej

Sos buraczany

• 2,5 kg tartych buraków (grube oczko)

• 5 l rosół

• 200 g szalotki

• 200 białe wino

• 3 g tymianek

Olej koperkowy

• koper Bez Łodyg 150 g

• olej roślinny 400 ml

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ps...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy