Dołącz do czytelników
Brak wyników

Raport specjalny

27 maja 2020

NR 1 (Luty 2018)

Przegląd pieców konwekcyjno-parowych do profesjonalnej gastronomii

0 184

Wybieramy piec konwekcyjno-parowy do kuchni restauracyjnej. Jakie parametry pieca są najistotniejsze w kuchni restauracyjnej? Sprawdź przegląd redakcji „Biznes Restauracje & Catering” i dobierz piec, który najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni.

Oferta profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych jest bardzo bogata, a producenci prześcigają się w oferowaniu nowych, unikalnych funkcji pieczenia, wędzenia czy gotowania. Coraz więcej modeli jest w pełni automatycznych. Niektóre jak Retigo Vision B 611i firmy RM Gastro mają wbudowaną książkę kucharską z tysiącem przepisów. Inne, jak produkty firmy Bartscher, mogą być wyposażone w port USB, a piecami firmy CONVOTHERM Elektrogeräte GmbH można zarządzać zdalnie przez sieć Wi-Fi lub LAN. Podłączenie pieców do sieci pozwala również zdalnie diagnozować usterki przez ekipy serwisowe.

Standardem stają się też programy automatycznego mycia komory pieca oraz usuwania osadu wapiennego. Obsługa nie musi mieć także kontaktu z chemią, bo ta może być automatycznie dozowana bezpośrednio do komory. Dodatkowe programy pozwalają na dezynfekcję parą i półautomatyczne mycie z użyciem ręcznego prysznica. Piec...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy