Dołącz do czytelników
Brak wyników

Strefa chefa

28 maja 2020

NR 4 (Sierpień 2018)

Ostatnia nominacja do finału Kulinarnego Pucharu Polski przyznana

54

Ostatni konkurs nominowany do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski odbył się w sobotę, 11 sierpnia, w Ustroniu. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny to wydarzenie z długoletnią tradycją.  Ostatnią nominację otrzymali Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro, wygrywając XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.

Tematem przewodnim tegorocznej edycji było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem takich składników, jak comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości, brukiew, jeżyny, olej z esencją masła „Kruszwica”, fondy firmy Nestle. Nie zabrakło też słodkiego elementu rywalizacji. Uczestnicy Mistrzostw mieli za zadanie zaserwować również deser, w którym należało obowiązkowo wykorzystać ser owczy (do wyboru bry...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy