Dołącz do czytelników
Brak wyników

Poradnik cukiernika

19 listopada 2020

NR 4 (Październik 2020)

Monoporcja karmelowa

58

SKŁADNIKI

Biszkopt kakaowy

• 160 g masła

• 250 g cukru

• 200 g jaj

• 25 g mąki pszennej

• 150 g mąki migdałowej

• 30 g kakao van houten

• 2 g proszku do pieczenia

• 50 g oleju

Karmel z orzechami

• 100 g cukru

• 50 g wody

• 30 g syropu glukozowego

• 75 g śmietany

• 100 g orzechów laskowych

• 25 g masła orzechowego

Mus z czekolady karmelowej

• 12,5 g żelatyny silver w listkach

• 380 g mleka

• 420 g czekolady gold

• 585 g śmietanki 33%

• Szczypta soli

Glace z czekolad...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy