Dołącz do czytelników
Brak wyników

Aktualności

2 grudnia 2020

Kuchnia regionów

108

Łukasz Konik, utalentowany szef kuchni, wydaje książkę, w której zostało zebranych i opracowanych aż 160 przepisów ze wszystkich regionów Polski. Wybrane przepisy zostały podzielone według województw i wydana dwujęzycznie w języku polskim oraz w języku angielskim.

Łukasz Konik to jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej. Eksperymentator zafascynowany kuchnią polską. Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i za granicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju. Dzięki tej fascynacji powstał zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski. Oto książka, której autor zabiera nas w niezwykłą kulinarną podróż. Od morza po góry; od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez niezwykle ciekawe kulinarnie województwo łódzkie, podlaskie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. Zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Różnorodne, tak jak różno-rodna jest kuchnia polska. Przede wszystkim smaczne, bardzo smaczne.

Przypisy