Dołącz do czytelników
Brak wyników

Strefa chefa

19 listopada 2020

NR 4 (Październik 2020)

GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA
Sezonowość i tradycja

0 127

// JAK MÓWI STARE POLSKIE PRZYSŁOWIE: „NA ŚWIĘTEGO MARCINA NAJLEPSZA GĘSINA”. SKĄD WZIĘŁO SIĘ PRZYSŁOWIE ORAZ ZWYCZAJ JEDZENIA GĘSINY WŁAŚNIE W DNIU ŚW. MARCINA? JUŻ OD WIEKÓW PODAJE SIĘ JĄ NA STOŁACH, BY PO RAZ OSTATNI PRZED ADWENTEM SPOŻYĆ PEŁNOWARTOŚCIOWY MIĘSNY POSIŁEK. //

Sezonowość oraz tradycja są fundamentem naszej kuchni, jednakże idąc z duchem czasu oraz podążając za trendami chcielibyśmy zaprosić Państwa na: pierogi z szarpaną gęsią, gęsim żółtkiem, szparagiem morskim oraz wędzoną śmietaną, krem porowy z kiszonymi jabłkami, gęsie skwarki oraz ziołowy chlorofil, confitowana noga gęsi w ziołowej panierc...

Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem

Przypisy