„Portugalia do zjedzenia” to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej. Premiera książki odbędzie się 2 października 2019 r.
A co piszą o niej inni?
KSIĄŻKA JEST ABSOLUTNIE DOSKONAŁA! OTO PRZEWODNIK, KTÓRY LEKKO I PRZYJEMNIE PROWADZI NAS PRZEZ SMAKI I KOLORY PORTUGALII. TAK JAK WSPANIAŁA KUCHNIA TEGO KRAJU, JEST ZROZUMIAŁY I BEZPRETENSJONALNY, NIE STAWIA PRZED NAMI WIELKICH WYMAGAŃ, LECZ ZAPRASZAJĄCO ZAGARNIA DO KUCHNI. OTO KSIĄŻKA, KTÓRA SPRAWIA, ŻE CHCE SIĘ: ODWIEDZIĆ PORTUGALIĘ, SMAKOWAĆ, GOTOWAĆ I JEŚĆ!
— Magda Grzebyk — Krytyka Kulinarna
TEN, KTO MYŚLI, ŻE W KUCHNI NAJWAŻNIEJSZE SĄ SIEKANIE, RODZAJ OBRÓBKI TERMICZNEJ ORAZ LICZENIE KALORII, TAK NAPRAWDĘ NIGDY NIE ZROZUMIE JEJ ISTOTY. KUCHNIA BOWIEM TO NADE WSZYSTKO KULTURA, HISTORIA, KLIMAT DANEGO MIEJSCA I MENTALNOŚĆ MIESZKAJĄCYCH W NIM LUDZI. TĘ NIEOCZYWISTĄ NIESTETY OCZYWISTOŚĆ ROZUMIE ŚWIETNIE BARTEK KIEŻUN, ZATEM „PORTUGALIA DO ZJEDZENIA” TO NIE TYLKO ZBIÓR PRZEPISÓW NA KLASYCZNE PORTUGALSKIE DANIA, LECZ TAKŻE OPOWIEŚĆ O ZIEMI, KTÓRA JE ZRODZIŁA. WŁAŚNIE TAKIE KSIĄŻKI...
Dalsza część jest dostępna dla użytkowników z wykupionym planem